Strakke keuken: tips en inspiratie

Wie mee is met de trends in de keukenwereld, weet ongetwijfeld dat strakke keukens enorm populair zijn. Een strakke keuken past binnen een moderne woning, maar vindt ook zijn plaats in tal van andere stijlen. We geven je graag enkele tips en inspiratie om je keuken die strakke uitstraling te geven.

Zo geef je je keuken een strakke look

1. Kies de juiste materialen en vormen

Een strakke uitstraling verkrijg je door te kiezen voor bepaalde vormen, materialen en kleuren. Over het algemeen spreekt men van een strakke keuken als die strakke, rechte lijnen heeft en niet al te veel afleidingen.

De keukenkasten zijn meestal greeploos en de materialen zijn met hoogglans afgewerkt. Een witte hoogglans, bijvoorbeeld, is de perfecte basis voor een strakke moderne keuken. De glans zorgt niet alleen voor de moderne uitstraling, maar maakt je keuken ook erg gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.

strakke keuken

2. Integreer een keukeneiland

De meeste moderne keukens zijn opgebouwd rond een centraal keukeneiland. Kwalitatieve materialen zoals natuursteen of laminaat zijn ideaal om een strakke uitstraling te creëren. Niet iedereen heeft natuurlijk voldoende plaats voor een keukeneiland. Ontdek in deze blog of een keukeneiland in jouw situatie de juiste keuze is.

3. Besteed voldoende aandacht aan de afwerking

Je kan jouw keuken gerust uitrusten met tal van hightech keukentoestellen of andere nuttige accessoires. Maar de beste manier om je keuken strak te houden, is door te kiezen voor zo weinig mogelijk afleiding. Door de details en afleidingen tot een minimum te beperken, krijgt de keuken een strakke, minimalistische look. Uiteraard zijn sommige apparaten echt onmisbaar in een keuken. Die kan je eenvoudig wegwerken door te kiezen voor kasten op maat met voldoende opbergruimte.

4. Schakel de hulp van een architect in

Een keuken mag geen impulsaankoop zijn, integendeel. Wil je echt jarenlang genieten van jouw keuken, dan moet die afgestemd zijn op jouw gewoontes, jouw wensen en jouw ruimte. Daarom is het belangrijk om grondig na te denken over jouw keuken, en de hulp van een ervaren architect in te schakelen.

Inspiratie opdoen voor jouw strakke keuken?

Met een keuken op maat zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos. We geven je graag inspiratie mee voor jouw project.

Meer weten?

Kies jij ook voor een strakke keuken? Schakel dan de hulp in van team Erkelens! Neem gerust contact op of kom langs in onze toonzaal. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn voor jouw ruimte en jouw budget.

Scroll naar boven