De trends van 2022 voor jouw keukeninrichting

Als keukenspecialist is het belangrijk om mee te zijn met de laatste trends en ontwikkelingen. Zo kunnen wij onze klanten steeds beter van dienst zijn. We delen graag de trends van 2022 voor jouw keukeninrichting!

Keuken en woonkamer worden één

Nog meer dan de voorbije jaren worden keuken en woonkamer één. De keuken maakt meer dan ooit deel uit van je leefruimte. De keuken met gesloten deuren behoort tot het verleden. Het is dan ook helemaal “in” om je keuken en woonkamer op elkaar af te stemmen. Denk aan dezelfde kleuren, materialen en enkele overeenkomende details.

keukeninrichting trends

Natuurlijke kleuren en materialen

Een keukeninrichting met natuurlijke kleuren straalt rust uit. Dit jaar combineren we natuur- met pastelkleuren, denk aan zandbeige, pastelgroen, lichtbruin en crème. De klassiekers zwart en wit blijven ook razend populair, en ook de combinatie van beide doet zijn intrede. Grijze keukens zijn dit jaar een echte trend. Door verschillende kleuren te combineren, creëer je een tijdloze en gezellige sfeer.

keukeninrichting trends

Hout staat nog steeds centraal in de keukenwereld. Hout vind je terug in allerlei soorten en kleuren voor kastdeuren, keukenbladen, wandplanken, enzovoort. Vooral verfijnd hout zorgt voor een chique en elegante uitstraling in je keukeninrichting. Bruine en donkere houtsoorten overheersen en worden afgewerkt met witte accenten. Deze keukentrend wordt vaak gecombineerd met beton(look) en natuursteen.

Een keuken met metaallook is dit jaar een gedurfde, en toch populaire keuze. Zo zien we brons, goud en zwarte staaltinten terug in de spoelbak, kraan, handgrepen en apparaten. Maar ook het keukenblad en de keukenfronten krijgen geregeld een metaallook.

keukeninrichting trends

Slimme apparaten

Keukenapparaten blijven zich ontwikkelen naarmate onze technologie evolueert. De inbouwapparaten worden steeds slimmer, gebruiksvriendelijker en vooral duurzamer! Apparaten die je – al dan niet vanaf je telefoon – kan bedienen worden de norm. Slimme ovens, koelkasten en koffiemachines maken het leven heel wat makkelijker.

Ga je voor een keuken van Erkelens? Dan rusten wij die standaard uit met moderne keukentoestellen van ATAG. Heb je een andere voorkeur? Dat kan uiteraard ook! Samen zoeken we welke merken en toestellen het best aansluiten bij jouw levensstijl.

keukeninrichting trends

Hulp nodig bij jouw keukeninrichting?

Wil jij je keuken laten inrichten volgens de laatste trends? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw situatie? Neem dan gerust contact op of kom langs in onze toonzaal! We geven je graag advies op basis van jouw wensen.

Scroll naar boven