Je bestaande keuken renoveren? Hier hou je best rekening mee

Wil je een nieuwe keuken, maar werk je met een beperkt budget? Denk er dan eens over na om je bestaande keuken te renoveren! Een renovatie is veel budgetvriendelijker dan een volledig nieuwe keuken, en kan een wereld van verschil maken!

Je gaat bij een renovatie zo ver als je zelf wilt. Pak je heel de keuken aan of enkel de kasten? Staan er ook kap- of breekwerken op de planning? Ontdek de mogelijkheden om jouw bestaande keuken te renoveren!

bestaande-keuken-renoveren

1. De keukenkasten vervangen

Is het budget beperkt? Dan kan je in eerste instantie enkel de keukenkasten aanpakken. Je zal zien dat een kleine ingreep zoals deze toch een grote impact kan hebben. Door enkel de keukenfronten te vervangen, creëer je een volledig nieuwe look voor jouw keuken.

Er zijn tal van mogelijkheden wat betreft de keukenfronten (laminaat, fineer, lak, etc.). Kies de optie die het best bij jouw stijl, smaak, budget en levensstijl past. Vervang je enkel de keukenfronten, dan is het belangrijk dat het corpus van de kast nog in goede staat is. Om de transformatie compleet te maken, kan je ook de deurgrepen vernieuwen!

2. Het keukenwerkblad

Een werkblad speelt een grote rol in de gebruiksvriendelijkheid van je keuken, maar bepaalt ook voor een groot deel de uitstraling ervan. Het spreekt voor zich dat een nieuw keukenwerkblad dan ook meteen een transformatie teweegbrengt. Een keukenwerkblad bestaat in verschillende materialen, zoals hout, natuursteen, dekton, etc. We geven je graag advies over welk blad best bij jouw behoeftes en gewoontes past.

bestaande-keuken-renoveren

3. De spatwand

Je spatwand kan je verven of vervangen als je je bestaande keuken wil renoveren. Nieuwe tegels frissen een keuken meteen helemaal op. Hier moet je wel rekening houden met de nodige breek- en stucwerken. Er zijn heel wat opties: een spatwand uit glas of inox of klassieke tegels. Ook met de aluminium gelakte spatwanden van Bokwerk kunnen we heel mooie dingen doen!

4. Upgrade je keukentoestellen

Een moderne, opgefriste keuken vraagt om moderne toestellen. Vervang je oude keukentoestellen door energie- en gebruiksvriendelijke apparaten. Een nieuwe koelkast, oven of dampkap kan je keuken helemaal omtoveren, en maakt je het leven heel wat makkelijker.

Ga jij je bestaande keuken renoveren?

Zie jij het helemaal zitten om je bestaande keuken te renoveren? Schakel dan gerust onze hulp in! Onze interieurarchitecten helpen graag om alles uit je keuken te halen! Neem contact op en we helpen je graag verder!

Scroll naar boven