Waarom kiezen voor een keukenwerkblad op maat?

Een keukenwerkblad op maat is een must in elke keuken. Door een werkblad op maat te laten maken, wordt je keuken helemaal afgestemd op jouw specifieke wensen en noden. Daardoor kan je de ruimte in de keuken optimaal benutten en geniet je van meer efficiënte werkruimte om te snijden, bakken en koken. En dat is toch waar het allemaal om draait in de keuken?

Waarom een keukenwerkblad op maat?

Kies je voor een keukenwerkblad op maat, dan ben je zeker van een uniek en praktisch werkblad dat aansluit bij je levensstijl. Het aanbod aan materialen voor je keukenwerkblad is heel groot, er is voor ieder wat wils. Laat je adviseren door onze interieurarchitecten en kies het materiaal dat het best bij jouw wensen aansluit.

Welk materiaal past in jouw keuken?

Er zijn verschillende materialen waaruit een keukenwerkblad gemaakt kan worden. Elk materiaal heeft unieke eigenschappen, en dus ook voor- en nadelen. Het ene materiaal is makkelijk te onderhouden, het ander is krasbestendig. Jij bepaalt welk type werkblad het best in jouw dagelijkse keukenroutine past.

Een van de meest gekozen materialen voor een keuken is graniet, vanwege de duurzaamheid en uitstraling. Graniet is bestand tegen hitte, vlekken en krassen en is daarom ideaal voor de keuken. De mooie landelijke uitstraling van graniet is een leuk bijkomend voordeel. Koken is nu eenmaal leuker in een mooie keuken. Het enige nadeel aan graniet? Het materiaal is gevoelig voor bepaalde zuren (vb. vruchtensap).

keukenwerkblad op maat

Een ander populair materiaal als werkblad is laminaat, vooral omwille van de prijs. Laminaat is een budgetvriendelijke keuze, en is beschikbaar in tal van kleuren en motieven. Je kan het dus helemaal afstemmen op jouw smaak en de rest van jouw interieur. Laminaat is onderhoudsvriendelijk, maar is niet hittebestendig. Opletten met hete kookpotten, dus!

keukenwerkblad op maat

Daarnaast is ook composiet een geliefd materiaal in de keuken. Composiet is een mengsel van natuur- en kunststoffen en biedt daardoor veel voordelen. Het is een slijtvast en hittebestendig materiaal, en is bovendien makkelijk schoon te maken. Ook composiet bestaat in tal van kleuren en designs, waardoor je er alle kanten mee uit kan.

Marmer is eveneens een optie voor je keukenwerkblad. Marmer is vaak iets duurder, maar heeft een prachtige, stijlvolle uitstraling. Het materiaal is net iets kwetsbaarder voor vlekken en krassen, dus vraagt om een beetje extra zorg.

Ook Dekton is een populair materiaal voor een keukenwerkblad. Het innovatieve materiaal is zeer goed bestand tegen vlekken, krassen en hoge temperaturen en is beschikbaar in een breed scala aan kleuren.

Je kan ook kiezen voor een keukenwerkblad uit massief hout. Hout is een natuurlijk materiaal en geeft je keuken meteen een warme uitstraling. Het is echter wel gevoelig voor vocht en hitte, dus het vergt regelmatig onderhoud.

keukenwerkblad op maat

Kies jij voor een keukenwerkblad op maat?

Ga jij ook voor een keukenwerkblad op maat? Laat je adviseren en vertrouw op de expertise van onze architecten! Kom langs of maak een vrijblijvende afspraak!

Scroll naar boven