Kies voor een kookeiland met eettafel

Een keukeneiland is haast niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Het is praktisch, zorgt voor meer opbergruimte en ziet er mooi uit. Maar om een kookeiland te plaatsen, heb je wel wat ruimte nodig. Ontdek hier of een kookeiland met eettafel in jouw keuken past!

kookeiland met eettafel (2)

Wat is een kookeiland?

Een keukeneiland is een (deels) losstaand blok in de keuken. Zo’n keukeneiland kan gebruikt worden als kookeiland, spoeleiland, zitgedeelte of polyvalente werkruimte. Een eiland wordt een kookeiland genoemd als de kookplaat in het keukeneiland geïntegreerd wordt. Meestal wordt de dampkap boven het eiland geplaatst, maar die kan ook worden ingewerkt in de kookplaat zelf. Het biedt een echte meerwaarde in elke soort keuken, ongeacht de stijl of grootte.

Waarom kiezen voor een kookeiland met eettafel?

Het grootste voordeel van een kookeiland is dat je tijdens het koken gezellig in contact blijft met je gezin, familie of zelfs eventuele gasten. Maar dat is lang niet alles! Een kookeiland maakt van je keuken een open ruimte, waardoor er een gevoel van ruimte wordt gecreëerd. En je creëert tegelijkertijd ook veel werkruimte en opbergmogelijkheden.

Voeg je daar nog een eettafel aan toe, dan ga je pas echt voor een open keuken. Dankzij een kookeiland met eettafel maakt je keuken als het ware deel uit van je eet- of woonkamer. De eettafel wordt dan aan het kookeiland geplakt en er wordt voldoende zitruimte voorzien.

Meestal kiest men ervoor om de eettafel iets hoger te plaatsen dan een “standaard” tafel, zodat die in het verlengde ligt van het keukenwerkblad. Er worden dan barkrukken voorzien om te tafelen. De indeling van je kookeiland met eettafel kies je echter volledig zelf. Heb jij graag een tafel op standaardhoogte? Ook dat kan!

kookeiland-met-eettafel

Is je keuken groot genoeg?

We raden aan om enkel een kookeiland te plaatsen als je voldoende ruimte heb. Een kookeiland is mogelijk in keukens waarvan de oppervlakte groter is dan 20 m². Is jouw keuken kleiner? Dan vormt een kookeiland al snel een belemmering. Voorzie tussen het kookeiland en de rest van je keukenopstelling minimaal 75-100 cm. Bij een kookeiland met eettafel is die afstand idealiter ongeveer 140 cm.

kookeiland-met-eettafel

Meer weten?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Of ben je al zeker van je keuze voor een kookeiland met eettafel? Neem gerust contact op of kom langs in onze toonzaal! Wij nemen de tijd om naar jouw wensen te luisteren en ontwerpen zo de keuken van jouw dromen.

Scroll naar boven