De verschillende soorten dampkappen uitgelegd

Je keuken kan niet zonder dampkap. Het is een absoluut onmisbaar onderdeel dat stoom, vet en damp uit je keuken voert. Dampkappen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Welke soort dampkap past in jouw droomkeuken? Je ontdekt het in deze blog!

Traditioneel aan de wand

De wanddampkap heb je vast al opgemerkt in verschillende keukens. Deze soort dampkap wordt bevestigd aan de muur en voert de dampen af via een soort schouw. Ze is gemakkelijk in onderhoud en heeft genoeg afzuigkracht, zelfs vanop grote hoogte. Deze dampkap zorgt voor een optimale luchtafvoer in de keuken. De keerzijde is dat deze dampkap heel zichtbaar is in je keuken en veel plaats inneemt.

Aan het plafond

Deze soort dampkap zorgt voor een strakke en stijlvolle uitstraling. De grote afzuigkracht is natuurlijk ook mooi meegenomen. Het onderhoud van zo’n plafonddampkap is iets uitdagender omdat je er moeilijker bij kan. Gelukkig kan je makkelijk de filters verwijderen en in de vaatwasmachine stoppen.

soorten-dampkappen-2
soorten-dampkappen-1

Boven je eiland

Wie een keukeneiland met kookplaat wil of heeft, kiest er het best voor om een dampkap recht boven de kookplaat te plaatsen. Zo wordt dit item een echte blikvanger in je keuken. De grote afzuigkracht is ook handig aangezien de dampkamp kookdampen uit verschillende richtingen moet opvangen.

Belangrijk daarbij is dat deze soort dampkap niet alleen functioneel is maar ook een doordacht design heeft. In onze showroom vind je een ruim assortiment aan eilanddampkappen.

In contact met je keukenkast

Deze soort dampkap gaat op in je keukeninterieur en is vaak een perfecte match met je keukenkasten op maat.  Je hebt hier de keuze uit drie verschillende opties.

  • Bij een ingebouwde afzuiging is de dampkap volledig geïntegreerd in de keukenkast boven de kookplaat.
  • Een telescopisch model wordt ingewerkt in je keukenkast. Om ze te gebruiken, trek je ze eerst uit. Dat betekent dat de dampkap enkel zichtbaar is tijdens het gebruik. Een erg discrete oplossing.
  • Een onderbouw dampkap wordt ook wel een klassieke dampkap genoemd. Ideaal voor in een beperkte ruimte. Je plaatst ze onder je keukenkast, net boven je fornuis. Deze kan je niet uitschuiven.

De nieuwkomer in de soorten dampkappen: werkbladafzuiging

Werkbladafzuiging werkt lichtjes anders dan andere soorten dampkappen. Alle kookdampen en geuren worden meteen aan de bron opgevangen en geneutraliseerd. Het afzuigsysteem is namelijk volledig geïntegreerd in de kookplaat. Een innovatieve en efficiënte keuze. Bovendien ben je vrijer in je keukenontwerp omdat je geen rekening moet houden met de plaatsing van een traditionele dampkap. Klinkt dit als iets voor jou? Onze experts helpen je graag verder.

Toe aan een nieuwe dampkap?

Is jouw dampkap aan vernieuwing toe? Nu heb je in elk geval al een idee van welke soorten dampkappen er op de markt zijn. Heb je nog specifieke vragen of wil je de dampkappen in het echt bekijken? Kom langs in onze showroom, laat je inspireren door andere realisaties en bespreek met ons alle mogelijkheden.

soorten-dampkappen-3
Scroll naar boven