Waarom je best kiest voor een keuken met schuifdeuren

Twijfel je over het type keukenkasten je in jouw keuken wil? Een keuken met schuifdeuren is zowel stijlvol als praktisch en dus zeker het overwegen waard.

Comfort ten top

Herken je jezelf in deze situatie?

  • Met jouw handen vol borden wil je een kast met je elleboog openen.
  • Je schoonmoeder komt onverwachts langs en je keuken is een slagveld.
  • Je stoot in de keuken vaak je hoofd tegen een openstaande kastdeur.

Keukenkasten met scharnieren zijn in bovenstaande gevallen eerder niet aan jou besteed. Kasten met schuifdeuren, absoluut. Jouw elleboog kan snel de kast openschuiven en je borden vinden veilig hun plekje op de legplank. Wanneer je je schoonmoeder op de deurbelcamera ziet, kan je nog snel naar de keuken lopen en alles achter de schuifdeur verstoppen. Er is ook minder kans dat je je hoofd stoot, want er staat geen kastdeur open. Schuifdeuren openen (en sluiten) een wereld aan comfort.

Ruimtes afsluiten

Wij denken verder dan puur het ontwerp van je keuken met schuifdeuren. Het is ook belangrijk te overwegen hoe je je keuken van andere ruimtes scheidt. Als je geen deur hebt, dan hangt de geur van eten al snel in het hele huis. Naast de geur kan je ook lawaai uit de keuken afschermen. Als je een dinertje met vrienden organiseert, kunnen ze ongestoord met elkaar praten terwijl jij met potten en pannen sleurt. Een deur is dus zeker geen overbodige luxe.

In tegenstelling tot normale deuren met scharnieren, hebben schuifdeuren heel wat extra voordelen. Het grootste, en meest voor de hand liggende voordeel, is de ruimte die je ermee bespaart. Als een normale deur openstaat, dan verlies je een stuk ruimte. Die ruimte zou je met een schuifdeur kunnen opvullen met een kamerplant. Ook kan een schuifdeur meer gewicht dragen dan een standaard deur omdat een rail het gewicht evenredig draagt. Als je wil, kan je er dus makkelijk een spiegel aan monteren die je kamer optisch nog groter doet lijken.

keuken-met-schuifdeuren-2
keuken-met-schuifdeuren-3

Helemaal ‘in’: inschuifdeuren

Hot en trendy momenteel zijn inschuifdeuren, voor wie net dat tikkeltje meer wil. Ben je fan van een minimalistische look, dan is dit inschuifsysteem zeker aan te raden. De kastdeuren verdwijnen volledig in de diepte van je kast.

Ontwerp en installatie

Bij het ontwerpen van jouw keuken met schuifdeuren bekijken we samen jouw noden en wensen. We kunnen de kast- en schuifdeuren volledig in het ontwerp laten opgaan, of we geven ze een accentkleur om het interieur te breken. Jij de keuze, wij het ontwerp en installatie. Maak hier jouw afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Scroll naar boven