Dit zijn de keukentrends voor 2024

Staat een nieuwe droomkeuken op jouw planning voor komend jaar? Dan komt deze blog juist op tijd jouw richting uit. Wij bij Erkelens keukens en interieur stellen alvast de allernieuwste keukentrends voor. Met deze tips zorg je vast voor een frisse wind in je interieur.

Trend 1: terug naar de natuur

Natuurlijke materialen zijn al een tijd populair en dat blijven ze ook in 2024. Deze trend kenmerkt zich door natuurlijke materialen en rustieke designs. Denk daarbij aan warm hout en pittige natuursteen. Combineer met lichte kleuren voor een frisse uitstraling of met donkere accenten voor een robuuste sfeer.

Trend 2: hemelse ronde vormen

Ronde vormen deden de voorbije jaren al hun intrede in de slaap-, eet- en badkamer. Dit jaar maken ze ook hun entree als keukentrend voor 2024. Designers ontwerpen keukenkasten op maat met afgeronde hoeken. Deze originele toets brengt een gevoel van zachtheid mee naar het hart van je huis.

Trend 3: persoonlijkheid troef

Je keuken is idealiter een weerspiegeling van jezelf. Kom dus uit voor je voorkeur en kies voor een persoonlijke totaalrenovatie van jouw keuken of je volledige interieur. Een persoonlijke touch toevoegen kan door je favoriete gekleurde tegels uit te kiezen of door de ruimte op te fleuren met handgemaakt servies of keramieken schaaltjes.

Trend 4: innovatieve keuzes

Iedereen droomt natuurlijk van een hyper uitgeruste keuken. In 2024 gaan we bij Erkelens aan de slag met de slimste technologische snufjes. Denk maar aan een applicatie om je koffieapparaat in te schakelen of om je oven uit te zetten. Of wat dacht je van een kookwaterkraan van Quooker? Deze keukentrend is helemaal hip.

Trend 5 : hoge kasten

De keuken is en blijft één van de belangrijkste plekken in huis. Het is een ruimte waar je nooit genoeg kasten kan hebben. We zien volgend jaar exemplaren tot aan het plafond opduiken in de keukens. En da’s een slimme keuze. Je maximaliseert je bergruimte en je kan er tegelijk voor kiezen om je oven of je vaatwasser op hoogte te installeren zodat je je minder hoeft te bukken. Je rug zal je dankbaar zijn.

Inspiratie opgedaan voor jouw nieuwe keuken? Wil je met één van deze keukentrends 2024 aan de slag? Twijfel dan niet, neem contact op of kom langs in onze showroom. Onze specialisten helpen je graag naar je splinternieuwe keuken.

Scroll naar boven