Keuken verbouwen: hierop moet je letten

Ga jij binnenkort je keuken verbouwen? Of droom je van een volledige renovatie? Dan weet je vast al dat daar heel wat bij komt kijken. Budget, planning, materialen… Er zijn tal van keuzes die je moet maken en dingen waar je nu eenmaal rekening mee moet houden. Beter dus om te weten wat je kan verwachten. We geven je graag enkele puntjes mee waarop je moet letten.

Stel een budget op

Allereerst is het belangrijk om een duidelijk budget voor ogen te hebben. Hou je budget bij elke stap van de verbouwing in het achterhoofd, en maak op basis daarvan de juiste keuzes. Ga vooraf na of je wensen overeenkomen met jouw budget door online onderzoek te doen of door je plannen te bespreken met een keukenexpert. Wij helpen je graag!

Tip: zorg ervoor dat je een beetje marge hebt voor eventuele tegenvallers of onverwachte kosten.

keuken-verbouwen

De hele keuken verbouwen?

Daarna is het belangrijk om in kaart te brengen wat je juist gaat verbouwen. Wil je de hele keuken een make-over geven? Of vervang je enkel de keukenkasten of keukentoestellen? Wat je plannen ook zijn, denk goed na over de werkzaamheden die moeten uitgevoerd worden. Moeten de leidingen verplaatst worden? Zijn kap- en breekwerken nodig? Lijst op wat er precies moet gebeuren.

Hoe ga je de keuken indelen?

Ben je van plan om de hele keuken te verbouwen? Dan kan je eventueel ook de indeling aanpassen. Kies voor de indeling die past bij jouw droomkeuken, en waarmee je zoveel mogelijk uit de ruimte haalt. Hou bij de indeling steeds rekening met de gebruiksvriendelijkheid van je keuken. Wij helpen je graag om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

Let op: als je voor een andere keukenindeling kiest, zal je waarschijnlijk de leidingen en elektriciteit moeten verleggen.

keuken-verbouwen

De keuken verbouwen: wat kan je zelf?

Eens je een duidelijk beeld hebt van wat er precies moet gebeuren, kan je nadenken over hoe je dat gaat aanpakken. Zijn er bepaalde zaken die je eventueel zelf kan doen? Of geef je de hele keukenrenovatie uit handen aan een expert? Bij Erkelens kan je vertrouwen op ervaren interieurarchitecten en vakmannen voor het ontwerpen en realiseren van je keuken.

De afwerking

Nadat de indeling is bepaald, is het tijd voor nóg meer keuzes. Materialen, kastdeuren, grepen, het keukenwerkblad, je kan alle kanten uit. We raden aan om te werken met een moodboard of Pinterest-bord, zodat jij én je keukenexpert duidelijk weten hoe je droomkeuken eruit moet zien. Samen komen we tot de keuken die perfect aansluit bij jouw gewoontes en jouw persoonlijke stijl.

keuken-verbouwen-3

Meer weten?

Wens je meer informatie of hulp om je keuken te verbouwen? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder met persoonlijk advies!

Scroll naar boven