Gekleurde spoelbak: dé eyecatcher van jouw woning.

Spoelbakken bestaan in alle formaten, maar ook in alle kleuren. Instagram en Pinterest staan er vol van. Ga jij voor een gekleurde spoelbak in jouw keuken? Onze designers zijn alvast fan!

Waarom een gekleurde spoelbak?

Types spoelbakken 

Net zoals we keukenbladen in verschillende afwerkingen aanbieden, kunnen we voor een gekleurde spoelbak twee types in jouw keukenontwerp verwerken: een spoelbak van rvs (roestvast staal) of een spoelbak van synthetische of steenachtige materialen. 

  • Rvs spoelbakken hebben een coating. Ze worden in de gewenste kleur gespoten en krijgen een beschermlaag om jou een zo makkelijk mogelijke reiniging te garanderen.
     
  • Synthetische of steenachtige spoelbakken maken we vaak uit hetzelfde materiaal van het werkblad. Denk maar aan natuursteen, keramiek of composiet. Bijkomend kan je het type bodem kiezen: een envelopbodem, een vlakke bodem of een rvs bodem. Envelopbodems voeren het water en vuil beter af dan een vlakke bodem waar het vuil vast blijft zitten. Een rvs bodem kan beter tegen heet water. 

Welke spoelbak je kiest, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Een gekleurde spoelbak uit rvs heeft een iets hogere kostprijs dan een synthetische spoelbak. 

gekleurde-spoelbak-4
gekleurde-spoelbak-3

Onderhoudtips

Een rvs spoelbak kan je met wat schuurmiddel schoonmaken. Door de lagere kras-en zuurbestendigheid van dit spoelbaktype ontstaan er wel altijd fijne krasjes in de spoelbak. We raden daarom aan voorzichtig te zijn bij de afwas: laat geen bestek of zware voorwerpen in de spoelbak vallen en schuif niet met pannen in de spoelbak. Droog je gekleurde spoelbak na gebruik ook altijd uit om slijtage te voorkomen. 

Vermijd bij elke spoelbak metalen reinigings- en schuursponsjes, want deze metalen deeltjes kunnen zich aan het oppervlak van de spoelbak hechten. Kuis jouw spoelbak met een doek en maak daarbij cirkelvormige bewegingen. 

Let daarnaast op met geconcentreerde bleekmiddelen, baking soda, ovenreinigers of middelen die kooldioxide bevatten. Deze mogen niet in contact komen met de spoelbak omdat ze verkleuring en permanente vlekken veroorzaken. 

Het leven is aan de durvers

Een gekleurde spoelbak in jouw interieur…Durf jij? Kom langs in onze toonzaal en laat je verbazen hoe opvallend en subtiel tegelijk dergelijke spoelbak jouw keuken pimpt. 

gekleurde-spoelbak-2
gekleurde-spoelbak-5
Scroll naar boven